Avgått forsvarsminister til frontalangrep på Netanyahu

Moshe Yaalon (i midten) under en avskjedsseremoni ved forsvarsdepartementet i Tel Aviv 22. mai. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix
Moshe Yaalon (i midten) under en avskjedsseremoni ved forsvarsdepartementet i Tel Aviv 22. mai. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix Foto: Baz Ratner / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels avgåtte forsvarsminister Moshe Yaalon vil ta statsministerjobben fra Benjamin Netanyahu. Det finnes ingen eksistensiell trussel mot Israel, fastslår Yaalon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yaalon forlot regjeringen i mai og var i sin tid regnet som en av Netanyahus nærmeste rådgivere. Nå anklager den tidligere militærtoppen statsministeren for å klamre seg til makten gjennom å spre frykt og fremheve trusler som ikke finnes.

– Det nåværende lederskapet må slutte med å skremme innbyggerne som om vi var på randen av et nytt holocaust, sier Yaalon.

Han forlot regjeringen da Netanyahu besluttet å utvide koalisjonen og tilbød forsvarsministerposten til ultranasjonalisten Avigdor Lieberman.

– I dag og i overskuelig framtid finnes det ingen eksistensiell trussel mot Israel, sa den tidligere forsvarsministeren torsdag, ifølge avisa Haaretz.

Samtidig kunngjorde Yaalon at han akter å utfordre Netanyahu direkte ved neste valg, som skjer senest i 2019.

Landet «fortjener et lederskap som slutter å gå i sikksakk og oppfordrer til hat mellom ulike grupper i den israelske samfunnet, for å forbli ved makten til enhver pris», sa Yaalon.

Netanyahu avfeier anklagene.

– Disse uttalelsene har overhodet ingen betydning, sier statsministeren.