CIA: IS' evne til å gjennomføre angrep er ikke svekket

CIA-sjef John Brennan mener kampen mot IS hittil ikke har svekket gruppens mulighet til å gjennomføre aksjoner verden over. Foto: Reuters / NTB scanpix
CIA-sjef John Brennan mener kampen mot IS hittil ikke har svekket gruppens mulighet til å gjennomføre aksjoner verden over. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ytterliggående islamistgruppa IS har lidd store tap i Syria og Irak den siste tiden, men har fortsatt evne til å gjennomføre angrep verden over, advarer CIA-sjef John Brennan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Til tross for all vår framgang i kampen mot IS, både på slagmarken og når det gjelder å svekke dem økonomisk, så har våre anstrengelser ikke redusert gruppens terrokapasitet og globale rekkevidde, sier den amerikanske etterretningssjefen.

Brennan er dermed av samme oppfatning som FNs politiske sjef Jeffrey Feltman, som i forrige uke konkluderte med at IS verken er strategisk eller varig svekket.

– Trusselen fra IS er fortsatt høy, sa Feltman, som blant annet viste til at strømmen av våpen og ammunisjon fortsetter til de IS-kontrollerte områdene.

At IS nå lider tap i Syria og Irak, kan føre til at mange fremmedkrigere vender hjem til sine egne eller andre land, blant dem Libya, og at de kan utgjøre en terrorfare der, advarte han.

Les også:

FN: – IS begår folkemord mot yazidiene

– Belgisk politi varslet om IS-krigere på vei til Europa

IS-inspirert politidrapsmann hadde dødsliste