Avdød politiker kobles til Madeleine-forsvinningen

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sir Clement Freud eide en villa der Madeleine McCann forsvant. Nå avsløres det at han skal ha utført seksuelle overgrep mot barn i årevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sir Clement Freud var en kjent britisk politiker som døde i 2009. Nå melder flere britiske medier om at han hadde en dyster fortid med flere seksuelle overgrep mot barn.

I årevis mishandlet han en jente som han selv oppdro, og han voldtok en tenåring brutalt mens han var parlamentsmedlem, skriver The Telegraph.

Les også: Politisjef: På tide å avslutte jakten på Maddie

Kjente foreldrene til Madeleine

Freud hadde en villa i feriebyen Praia da Luz i Portugal hvor tre år gamle Madeleine forsvant i 2007, ifølge detektiver som etterforsker forsvinningen.

I ukene etter at Madeleine forsvant ble Freud venner med foreldrene hennes, og besøkte huset deres ved to anledninger.

Det meldes at foreldrene er forskrekket over avsløringen om at Freud var pedofil.

Offer kontaktet TV-kanal

Avsløringen om at Freud utførte seksuelle overgrep mot barn kom som følge av at Sylvia Woosley, som var et av ofrene hans, kontaktet ITV. Freud var venner med foreldrene hennes da hun ble mishandlet, og hun måtte senere bo sammen med han som følge av en familiekrise. De seksuelle overgrepene fortsatte helt til hun var 19, skriver The Telegraph.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen kvinne forteller til ITV at hun først ble offer for overgrepene til Freud da hun var 11, og senere voldtatt mens han var parlamentsmedlem.

Les også: – Britisk politi ødela for Madeleine-etterforskningen

Lady Freud beklager

Enken Lady Freud har beklaget til ofrene, og sier hun er «sjokkert, svært trist og dypt lei seg» for hva den tidligere mannen hennes gjorde mot dem.

Ofrenes forklaringer har blitt oversendt til Metropolitan Police, skriver The Telegraph.

Familien til Freud hevder at han ikke var i Portugal da Madeleine forsvant, og at de ennå ikke har blitt kontaktet av politiet.

Freud ble slått til ridder i 1987 og er mest kjent fra Radio 4-programmet «Just a Minute». Han er barnebarnet til Sigmund Freud.

Les også: – Frustrert over manglende samarbeid i Madeleine-saken