Amnesty: – Sjokkerende overgrep mot migranter i Libya

Flere tusen mennesker har ifølge FN mistet livet i forsøket på å flykte fra Nord-Afrika til Europa hittil i år. Her jobber libyske Røde Halvmåne med å bære bort noen av de rundt hundre døde båtflyktningene som ble funnet på en strand vest for Tripoli tidligere i juni. Foto: Hani Amara / Reuters / NTB scanpix
Flere tusen mennesker har ifølge FN mistet livet i forsøket på å flykte fra Nord-Afrika til Europa hittil i år. Her jobber libyske Røde Halvmåne med å bære bort noen av de rundt hundre døde båtflyktningene som ble funnet på en strand vest for Tripoli tidligere i juni. Foto: Hani Amara / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amnesty International sier libyske myndigheter har begått sjokkerende overgrep mot båtflyktninger som er blitt stanset på vei til Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overgrepene er så alvorlige at menneskene ikke har noe annet valg enn å legge ut på den farlige reisen over Middelhavet på nytt, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen.

Les også: Støre åpner for evaluering av Libya-oppdrag

Migranter og flyktninger som er blitt pågrepet av den libyske kystvakten, forteller til Amnesty at de blir banket opp, skutt eller solgt til smuglere. Kristne migranter utsettes for spesielt brutal behandling, ifølge organisasjonen.

Europas planer om å stanse flyktningstrømmen ved å samarbeide med Libya, medfører menneskelig kostnader, advarer Amnesty tirsdag.

Les også: FN: Kraftig økning i antall dødsfall i Middelhavet

– EU har gjentatte ganger vist vilje til å stanse flyktninger og migranter fra å komme til kontinentet, nesten til enhver pris. Menneskerettigheter kommer i andre rekke, sier Magdalene Mughrabi, Amnestys fungerende Midtøsten- og Nord-Afrika-direktør.