Irak pågriper IS-mistenkte flyktninger fra Falluja

En kvinne vandrer med sitt barn i en flyktningleir i Amiryiat al-Falluja. Foto: Thaier Al-Sudani / Reuters / NTB scanpix
En kvinne vandrer med sitt barn i en flyktningleir i Amiryiat al-Falluja. Foto: Thaier Al-Sudani / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medlemmer av IS forsøker å flykte fra Falluja ved å blande seg med sivile flyktninger, ifølge irakiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har pågrepet 546 mistenkte terrorister som hadde flyktet ved å skjule seg blant fordrevne familier de siste to ukene, sier Anbar-provinsens politisjef Hadi Rzayej.

Ifølge politisjefen brukte mange av de antatte IS-medlemmene falske identitetspapirer. Når de sivile flyktningene når fram til regjeringsstyrkene, blir tenåringsgutter og voksne menn skilt fra de øvrige og sjekket separat. Noen får gå etter noen timer, mens andre blir grundig avhørt.

Les også: SOHR: IS-kontrollert by i Syria er omringet

Fram til forrige uke var det antatt at 50.000 sivile var fanget i kjernen av den IS-kontrollerte byen. Lørdag åpnet den irakiske hæren en korridor sørvest for byen som har gjort det mulig for tusenvis av sivile å flykte.

Flyktninghjelpen, som driver flere flyktningleirer i byen Amiryiat al-Falluja like sør for Falluja, opplyser at mer enn 4.000 mennesker har klart å flykte gjennom korridoren lørdag og søndag.

Les også: Kurdere forener USAs og Russlands kamp mot IS i Syria