Stordalen ønsket velkommen til rundebordssamtale

Se Stordalens åpningstale her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper dere tar med dere enda større ideer hjem igjen, sa Gunhild Stordalen da hun ønsket velkommen til åpningen av EAT-konferansen i Stockholm mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er ikke en konferanse hvor dere kan lene dere tilbake, se på noen power point-presentasjoner og utveksle forretningskort. Vi forventer at dere tar med deres egne ideer, og forhåpentligvis kan dere ta med dere enda større ideer, partnerskap og planer hjem igjen, sa Stordalen i åpningstalen.

Den to dager lange konferansen får mange celebre gjester i år. Blant dem kronprinsessene Mette-Marit og Victoria og TV-kokken Jamie Oliver. Ifølge EAT er det påmeldt dobbelt så mange pressefolk som i fjor.

Stordalens åpningstale kan du se øverst i artikkelen.

Les også: Gunhild Stordalen ønsker å gi bånn gass

– Koalisjon av de modige

Til en fullsatt konferansesal ønsket Stordalen alle de ulike gruppene velkommen. Akademikerne og vitenskapsfolkene, næringslivsrepresentantene og politikerne. Og kokkene, som skal lære oss alle hvordan fremtidens mat smaker. Som kan hjelpe til å dulte oss i riktig retning slik at vi som forbrukere tar bedre beslutninger om mat i våre egne liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sammen kan vi utgjøre en koalisjon. Ikke bare en koalisjon av de villige, men også av de modige og fremovertenkende. Verden trenger dette mer enn noensinne, sa Stordalen.

Les også: Kronprinsessen skal lede EAT-debatt

Rundebordssamtale

Målet med EAT-konferansen er å finne løsninger for økt bærekraft i matproduksjon og verdens matsystemer, økt matsikkerhet og sunt kosthold.

– Vi må jobbe sammen. Verden trenger ikke en løsning som kommer ovenfra og ned, og vi har ikke tid til å vente på et svar som vokser fram oppover. Det verden trenger, er en rundebordssamtale. Og EAT er det bordet, sa Stordalen.

Les også: EAT: Stordalen tar kort pause fra behandlingen

I år som i fjor åpnet Stordalen konferansen. Her kan du se opptredenen hennes 1. juni i fjor: