Opprørsgruppe i Nigeria ber om stopp i oljeangrep

En oljeinstallasjon i delstaten Bayelsa i Nigeria. Foto: Reuters / NTB scanpix
En oljeinstallasjon i delstaten Bayelsa i Nigeria. Foto: Reuters / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En opprørsgruppe som er beryktet for sine angrep på oljeindustrien i Nigeria, har bedt om dialog for å sette en stopper for den nylige opptrappingen av angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Movement for the Emancipation of the Niger Delta (MEND) sier at angrepene utført mot den nigerianske oljeindustrien har vært resultatløse og har bedt en annen væpnet gruppe, Niger Delta Avengers (NDA), Nigerdeltaets hevnere, om å gi fredssamtaler en sjanse.

– Meldingen vi har til NDA er enkel: Kampen for Nigerdeltaet er hevet over angrep på oljeinstallasjoner, sier MEND i en uttalelse.

MEND oppfordrer Nigerdeltaets hevnere, som onsdag avslo et forslag om våpenhvile fra myndighetene, til å slutte seg til forhandlinger med myndighetene og legge fra seg våpnene.

– Til tross for euforien over hvert vellykkede angrep, har vi innsett at problemene i vår region, som korrupsjon og forurensning, bare blir større, sier Jomo Gombo, som hevder å være talsmann for MEND.

De fleste av angrepene på oljeinstallasjonene har som mål å gi lokale innbyggere en større del av inntektene fra sektoren.