22-åring pågrepet i Qatar etter å ha anmeldt voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 22 år gammel nederlandsk kvinne er pågrepet i Qatar mistenkt for utroskap etter at hun anmeldte en voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen har forklart at hun ble dopet ned på et hotell, og at hun forsto at hun hadde blitt voldtatt da hun våknet opp i en ukjent leilighet.

– Hun ble pågrepet i mars mistenkt for utroskap, noe som innebærer å ha sex utenfor ekteskap, sier advokaten Brian Lokollo til den nederlandske radiokanalen NOS-Radio 1.

En talskvinne for det nederlandske utenriksdepartementet bekrefter at kvinnen er pågrepet, men hun er foreløpig ikke siktet.

Alkohol

Ifølge kvinnens advokat bodde hun på et hotell der det er lov til å nyte alkohol.

– Hun gikk for å danse, men da hun kom tilbake til bordet etter å ha tatt en første slurk av drinken, forsto hun at hun var blitt dopet. Hun følte seg svært uvel, sier advokaten.

Etter dette husker hun ingenting før hun våknet neste morgen i en helt fremmed leilighet, sier han videre.

Ord mot ord

Mannen som er mistenkt for voldtekt, ble også pågrepet, men han skal ha hevdet at kvinnen tilbrakte natten med ham av fri vilje, og at hun også ba ham om penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er beskyldninger hun tar helt avstand fra, sier Lokollo.

Det er planlagt et rettsmøte i saken mandag, og utenriksdepartementet i Haag håper da at det vil bli tatt en avgjørelse om hvorvidt kvinnen skal siktes eller ei.

I 2013 ble en 24 år gammel norsk kvinne fengslet i 16 måneder i nabolandet De forente arabiske emirater etter først å ha anklaget sjefen sin for voldtekt, for så å trekke anmeldelsen. Hun ble senere benådet.