Rousseff foreslår folkeavstemning etter riksrettssak

Brasils suspenderte president Dilma Rousseff vil konsultere landets innbyggere i en folkeavstemning. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix
Brasils suspenderte president Dilma Rousseff vil konsultere landets innbyggere i en folkeavstemning. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils suspenderte president Dilma Rousseff foreslår å holde folkeavstemning om sin stilling dersom hun ikke må gå av etter riksrettssaken som avsluttes i august. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rousseff sier i et TV-intervju at brasilianerne burde rådspørres om fremtiden, selv om senatet ikke fjerner henne fra stillingen. Hun mener folket må konsulteres for å «rydde opp i rotet som Temer-administrasjonen er». En slik folkeavstemning kan føre til et nytt presidentvalg.

Et flertall i senatet stemte 12. mai for å stille den folkevalgte Dilma Rousseff for riksrett. Hun anklages for å ha pyntet på statsbudsjettet i 2014. Brasils økonomi har de siste årene vært rammet av store problemer etter en lang periode med høy vekst og stigende velstand for store deler av befolkningen.

Blir Rousseff dømt, vil Michel Temer fortsette som president fram til neste valg i 2018.

Riksrettskommisjonen skal levere en rapport til senatet 28. juli, hvorpå de folkevalgte skal stemme over den innen 2. august. Deretter er det satt av 14 dager hvor partene i saken skal legge fram sine saker. Den 16. august avgjøres Rousseffs skjebne.

Les også:

Tror Rousseff blir sittende i Brasil

Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak

Rousseff suspenderes