USA: Assads styrker bombet by etter levering av nødhjelp

Arbeidere losser av nødhjelp til den opprørskontrollerte byen Daraya. Like etter ble byen tønnebombet av Assads styrker, ifølge USA. Foto: Reuters / NTB scanpix
Arbeidere losser av nødhjelp til den opprørskontrollerte byen Daraya. Like etter ble byen tønnebombet av Assads styrker, ifølge USA. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA fordømmer det syriske regimet og anklager det for å bombe sultende sivile i Daraya bare timer etter at den beleirede byen mottok nødhjelp fra FN. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sent torsdag nådde en nødhjelpskolonne fra Røde Halvmåne inn til den syriske byen Daraya, som har vært beleiret av regjeringsstyrker i fire år. Men kort tid etter bombet Assads styrker byen med tønnebomber fra helikoptre, ifølge vitner og eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Det syriske regimet gjennomførte flere tønnebombeangrep i Daraya, bekrefter talsmann Mark Toner i amerikansk UD.

– Selvsagt er slike angrep uakseptable under alle omstendigheter, men i dette tilfellet har de også forhindret leveranser og distribusjon av sårt tiltrengt hjelp, sier han.

Ni lastebiler med mat og medisiner kom til Daraya samme dag som FN kunngjorde at Syria har godtatt et forslag om nødhjelp til de 19 beleirede områdene i landet innen slutten av måneden. Bistanden opprørskontrollerte Daraya mottok, skulle være nok til å dekke byens behov en måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 8.000 mennesker er bosatt i Daraya. Byen var ett av de første stedene hvor det oppsto demonstrasjoner mot myndighetene i 2012. Det samme året startet regimet beleiringen av byen.

Les også:

Stormakter ber FN fly nødhjelp til Syria

Japan har mottatt bilde av savnet journalist

Syria er verdens farlige land for helsearbeidere