Religiøse spenninger i asylmottak:Oppstandelse etter ildspåsettelse i asylmottak i Düsseldorf

ILDSPÅSETTELSE: En stor messehall som huset 282 asylsøkere, ble påtent av sinte nordafrikanere og brant ned til grunnen. Myndighetene i Düsseldorf avholder krisemøter.
ILDSPÅSETTELSE: En stor messehall som huset 282 asylsøkere, ble påtent av sinte nordafrikanere og brant ned til grunnen. Myndighetene i Düsseldorf avholder krisemøter. Foto: David Young / Epa/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen omkom, men det oppsto skader for 100 millioner kroner da nordafrikanske asylsøkere tente på et asylmottak i Düsseldorf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To 26-årige nordafrikanere dynket en madrass med brennbar væske og tente på asylmottaket i den tyske byen Düsseldorf tirsdag. Det førte til at hele den 6000 kvadratmeter store, ombygde messehallen brant ned til grunnen. Skadene beløper seg til 10 millioner euro (ca. 100 millioner kroner) skriver Süddeutsche Zeitung og andre tyske aviser.

Asylmottaket som rommer 282 menn, har lenge vært preget av gnisninger, blant annet mellom muslimske og kristne beboere, opplyser en representant for tysk Røde Kors til avisa.

Begynnelsen av den muslimske fastemåneden Ramadan skal ha fått det hele til å toppe seg rundt utdeling av måltider.

Politiet har arrestert de mistenkte og flere menn i en gruppe, som ved ankomst til Tyskland feilaktig oppga at de var syrere og irakere.

Det var 130 personer til stede da brannen ble påsatt, men de mistenkte vil ikke bli siktet for mordbrann, opplyser politiet. 28 av beboerne fikk lettere røykskader.

Myndighetene innkalte i går til krisesamtaler etter storbrannen.