Bernie Sanders trekker seg ikke

Bernie Sanders møtte president Barack Obama torsdag.
Bernie Sanders møtte president Barack Obama torsdag. Foto: Gary Cameron / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernie Sanders trekker seg ennå ikke, men kommer til å kjempe hardt for å hindre at Donald Trump blir USAs neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et timelangt møte med president Barack Obama i Det hvite hus torsdag sa Sanders også at han om kort tid vil møte Hillary Clinton for å drøfte hvordan de kan samarbeide for å samle det demokratiske partiet og sikre at Trump ikke blir valgt.

Men senatoren fra Vermont ga ennå ikke sin støtte til Clinton som Demokratenes presidentkandidat og gjorde det klart at han ikke trekker seg fra kampen før det siste nominasjonsvalget i hovedstaden Washington D.C. neste uke.

Les også: Obama håper Sanders stanser valgkampen «innen et par uker»

Stanse Trump

– Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt og arbeide så hardt jeg kan for å sikre at ikke Donald Trump blir USAs neste president, sa han til pressen utenfor Det hvite hus etter møtet med Obama.

– For meg er det utrolig at Republikanerne har en kandidat som har satt fanatisme og fornærmelser i sentrum for sitt kandidatur, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han begrunnet sin fortsatte kamp med at det ikke er riktig at amerikanske arbeidere og innbyggere i indianerreservater skal ha kortere levetid enn i mange u-land, eller at amerikanske studenter avslutter sine studier med enorm studiegjeld.

Les også: Demokratenes senatsleder ber Sanders gi opp

Nok delegater

Etter at Clinton vant nominasjonsvalget i California denne uka og dermed fikk nok delegater til å sikre seg nominasjonen, har Sanders kun helt teoretiske muligheter til å bli nominert.

For å klare å bli nominert måtte Sanders greie å overbevise to tredeler av superdelegatene om å forlate Clinton og gi sin støtte til ham i stedet.

Selv om han ikke sa det klart, antydet han at kampen hans nå mer dreier seg om å skape en bevegelse i det demokratiske partiet for sine synspunkter, særlig kritikken av det økende inntektsgapet i USA.

Gjennom valgkampen har han selv sikret seg god representasjon i partiets programkomité som på landsmøtet skal utarbeide programmet for neste presidentperiode.