Dramatisk video: Politimann skyter tenåring med strømpistol i 23 sekunder

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politimann er i USA dømt til fire års fengsel etter å ha utsatt 17-åring for stor skade etter unødig bruk av strømpistol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske domstolen har frigjort en rystende video fra 2014. Filmen viser hvordan en politimann i Missouri i USA bruker en strømpistol på 17 år gamle Bryce Masters, selv om tenåringen ikke utgjør noen fysisk trussel.

Betjenten gir Masters strøm i 23 sekunder – fire ganger så lenge som politiet skal føre strøm på fullt voksne mennesker. Deretter tvinger han tenåringen ned på bakken og setter på ham håndjern.

Se også: Hvit politimann dro svart jente ut av klasserom

Kunne våknet med alvorlig hjerneskade

Han skal så ha dratt Masters langs bakken og sluppet ham slik at han landet med ansiktet i bakken.

17-åringen fikk ifølge domstolen hjertestans og havnet i koma etter hendelsen, samt at han fikk skader i ansiktet. Han overlevde ifølge flere medier kun takket være at medisinsk personell kom raskt til stedet. Til Kansas City Star forteller Masters' far at han fikk beskjed på sykehuset at sønnen kunne våknet med alvorlig hjerneskade.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for store skader har Bryce Masters kommet seg etter hendelsen og sliter i dag kun med synet og forteller at han har mareritt om nettene.

Se også: Politimann: – Reis hjem med deg, din jævla araber-jævel

Luktet marijuana

Politibetjenten erklærte seg skyldig i retten og ble forrige uke dømt til fire års fengsel, etterfulgt av to års overvåket løslatelse.

Etter hendelsen rapporterte betjenten at han hadde luktet marijuana og at det var en arrestordre registrert på bilen. Det ble funnet rusmidler i bilen, men arrestordren gjaldt en helt annen bil.

Les også: Politimann dømt til 263 års fengsel for voldtekter