SOHR: 130 IS-krigere drept i offensiv mot syriske Manbij

Kvinner og barn som har flyktet fra Manbij, har ankommet områder som opprørsalliansen har tatt kontroll over de siste dagene ved hjelp av støtte fra USA. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB scanpix
Kvinner og barn som har flyktet fra Manbij, har ankommet områder som opprørsalliansen har tatt kontroll over de siste dagene ved hjelp av støtte fra USA. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 132 IS-krigere er drept i den USA-støttede offensiven mot den IS-kontrollerte byen Manbij nord i Syria, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman er de fleste drept i luftangrep gjennomført av den USA-ledede koalisjonen. Han sier at flere titall IS-krigere ble funnet drept i små landsbyer øst for Manbij torsdag morgen.

Minst 30 sivile har også blitt drept i flyangrepene, blant dem elleve barn, ifølge SOHR. De er blant 447 sivile som er drept i luftangrep i regi av den USA-ledede koalisjonen siden september 2014, i henhold til eksil-gruppens oversikt.

Les også: Kurdere forener USAs og Russlands kamp mot IS i Syria

Offensiven blir gjennomført at opprørsalliansen Syriske demokratiske styrker (SDF), som består både av kurdiske og arabiske opprørere, og som også får hjelp av amerikanske spesialstyrker. 21 SDF-krigere er drept i løpet av den nå ti dager lange offensiven, ifølge SOHR.

Les også: IS likviderer 38 «spioner»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SDF var torsdag nær ved å beleire byen, som ligger i et område som IS har brukt til å frakte forsyninger mellom Tyrkia og IS' selverklærte hovedstad Raqqa. Alle de tre veiene inn mot byen er nå sperret, men opprørerne vil vente med å storme byen for å unngå sivile tap, ifølge SDF.

En talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet uttalte onsdag at kampene om selve Manbij vil kunne skje om få dager.