Clinton rett i strupen på Trump

Hillary Clinton håper å overbevise amerikanere om at Donald Trump ikke er skikket til å styre landet. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix
Hillary Clinton håper å overbevise amerikanere om at Donald Trump ikke er skikket til å styre landet. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hillary Clinton åpner sin valgkamp mot Donald Trump ved å kalle ham en demagog som angriper alle typer amerikanere med sin giftige retorikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med nyhetsbyrået AP dagen etter at hun erklærte seier i nominasjonskampen på demokratisk side, fyrer Clinton løs mot mannen hun skal møte i kampen om å innta Det hvite hus. Hun sammenligner Trumps angrep mot dommere, medier og politiske motstandere og deres familier med mørke stunder i verdenshistorien.

Les også: Obama håper Sanders stanser valgkampen «innen et par uker»

– Han har en veldig uheldig og splittende tendens til angripe alle typer amerikanere. Det er et klassisk, demagogisk angrep. Du går løs på dine politiske motstandere, kanskje til og med familiene deres. Deretter går du etter alle som er imot deg og angriper dem så du kan bygge opp deg selv.

– Vi har sett dette mange, mange steder og ganger i verden, og det er derfor jeg mener det er så farlig, sier Clinton.

Gjennom nominasjonsvalgene har Trump gått fra å være en usannsynlig kandidat til å bli Det republikanske partiets eneste håp i høstens presidentvalg. Clinton håper han i løpet av valgkampen blir avslørt som en person som lurer folket og er fullstendig uskikket til å lede verdens største økonomi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Medier: Clinton blir Demokratenes presidentkandidat

– Jeg ser fram til å ha en debatt med Donald Trump, for selv om han kanskje har fengende slagord, er uttalelsene hans om økonomien farlig usammenhengende og dypt villedende. De gjenspeiler et individ som er uskikket til å styre den amerikanske økonomien, hevder hun.