30 nordmenn i skytedrama i Bulgaria

Væpnede menn skjøt rundt seg i en restaurant i Sunny Beach i Bulgaria onsdag kveld. Et reisefølge på 30 nordmenn havnet midt i dramaet.
Væpnede menn skjøt rundt seg i en restaurant i Sunny Beach i Bulgaria onsdag kveld. Et reisefølge på 30 nordmenn havnet midt i dramaet. Foto: Lisbeth Stoltz / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Væpnede menn skjøt rundt seg i en restaurant i Sunny Beach i Bulgaria onsdag kveld. En nordmann som var til stede beskriver hendelsen som grusom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et reisefølge på 30 nordmenn havnet midt i dramaet, melder TV 2. En av dem var Lisbeth Stoltz, som til NTB forteller at de satt på restauranten og koste seg da de hørte skyting ved 20-tiden.

– Først trodde vi det var noen som skjøt opp raketter, men så hører vi det single i glass og ser folk komme løpende. Det var hyling og skriking, og vi fikk kastet oss under bordet, sier hun.

Sammen med noen andre klarte hun å ta seg ut fra restauranten og opp en trapp i nærheten.

– Kom mot meg

– Da ser jeg seks svære menn med pistol komme gående mot meg. Jeg tenkte at jeg måtte holde meg helt rolig, og gikk sakte mot mennene. Den ene av dem sa at jeg ikke skulle være redd, og at det ikke var meg de var ute etter, sier Stoltz.

Hun forteller at hun da la på sprang og at hun og resten av reisefølget kom seg i trygghet.

– Det varte kanskje i 10-15 minutter, men for meg føltes det ut som en evighet. Det var helt grusomt, sier Stoltz.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Narkooppgjør

Stolz og hennes reisefølge skulle egentlig reise til Tyrkia, men turte ikke på grunn av urolighetene i landet – og valgte heller Bulgaria som feriested denne gangen.

Stoltz har vært en uke i Bulgaria og reiser hjem natt til torsdag. De har egentlig bestilt ny tur til samme sted i løpet av året, men onsdagens hendelse gjør at hun nå tviler på om hun vil dra tilbake.

Bulgarske Kanal 3 melder at det dreier seg om et narkooppgjør, og at det var en kjent narkobaron og hans livvakter som ble beskutt. De skal være alvorlig eller livstruende skadd, skriver TV 2.

Star Tour opplyste ved 22-tiden til NTB at det eneste de vet er at det har vært skyting på restauranten og at de jobber med å få oversikt over gjester og ansatte.