Turister omkom i båtkollisjon i Thailand

Minst to kinesiske turister har omkommet og over 20 andre turister er skadd i en kollisjon mellom to speedbåter nær ferieøya Phuket i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet var det til sammen 62 turister ombord i de to speedbåtene, flesteparten av dem kinesere. Nasjonaliteten til de øvrige er ikke kjent.

Båtkollisjonen var den tredje på to uker i Thailand, der speedbåter ofte brukes for å frakte turister ut til idylliske øyer.

Turisme er hovedinntektskilde for landet, som hadde 30 millioner utenlandske besøkende i fjor.

Ulykker med båter, busser, biler og motorsykler skjer rett som det er i Thailand, og respekten for fartsgrenser og lover er lav og sikkerhetstiltakene ofte er mangelfulle.

Søndag ble 30 turister skadd da en speedbåt krasjet med en båt som lå for anker utenfor ferieøya Koh Samet, ifølge lokale medier.

I slutten av mai omkom tre turister fra Storbritannia, Tyskland og Hongkong da en båt med 32 passasjerer kantret utenfor Koh Samui.

I februar ble to russiske turister som dykket utenfor øya Phi Phi alvorlig skadd av propellen på en båt, og en 52 år gammel fransk kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt av en båt da hun svømte utenfor en øy i Krabi-provinsen.

Personvernpolicy