Store demonstrasjoner mot «voldtektskultur» i Brasil

Tusenvis av kvinner protesterer mot voldtekt i Rio de Janeiro. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix
Tusenvis av kvinner protesterer mot voldtekt i Rio de Janeiro. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tusenvis av brasilianske kvinner protesterte torsdag mot det de mener er en fryktelig voldtektskultur i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjonene ble utløst av den sjokkerende saken der en 16 år gammel jente i Rio de Janeiro skal ha blitt voldtatt av flere enn 30 menn. Gjengvoldtekten ble avslørt etter at det i forrige uke dukket opp en video av overgrepet i sosiale medier.

Både i Rio og i São Paulo samlet flere tusen mennesker seg i gatene for å protestere, og de hadde med seg plakater med slagord som «Alle blør» og «Ikke offerets skyld».

Les også: – Jeg våknet med en mann under meg, en over meg og to som holdt meg.

Det brasilianske senatet vedtok tirsdag et lovforslag som øker straffene for gjengvoldtekter og som gjør det straffbart å filme voldtekter, men mange brasilianske kvinner har liten tiltro til politikerne. Et annet slagord under protestene var «Kjemp uten frykt», et stikk til president Michel Temer, ettersom hans etternavn betyr frykt på portugisisk.

Så langt er tre menn pågrepet og siktet etter gjengvoldtekten, som skal ha skjedd 21. mai. Politiet jakter på tre andre menn som viser ansiktet sitt i overgrepsvideoen.

Personvernpolicy