Flom herjer i Frankrike, Tyskland og Østerrike

Redningsarbeidere bistår beboerne i landsbyen Triftern i Bayern, Tyskland. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix
Redningsarbeidere bistår beboerne i landsbyen Triftern i Bayern, Tyskland. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kraftig regn har ført til flom i deler av Frankrike, Tyskland og Østerrike. Vannmassene gjør det vanskelig for nødetatene å rykke ut, og ekstremværet har allerede krevd flere menneskeliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den tyske delstaten Bayern ble brannvesenet og andre nødetater sendt ut til de flomrammede områdene der folk søker tilflukt på hustakene. Flere av gatene er dekket av vann, og både veier og broer er ødelagte.

Uværet har herjet i Sør-Tyskland siden søndag, da det i byen Landshut ble meldt om opp mot 67 millimeter nedbør i løpet av en time. Onsdag ble tre mennesker funnet døde i et hus i byen Simbach am Inn, som grenser til Østerrike, etter at de var blitt innestengt av flommen.

Les også: Flom har kostet minst fire liv i Tyskland

I Souppes-sur-Loing i Frankrike ble en 86 år gammel kvinne funnet død i det oversvømte huset sitt. Fra før er det kjent at minst fire mennesker, blant dem en brannmann, omkom i flommen i Schwäbisch Gmünd, rundt 65 kilometer øst for Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland.

De store mengdene nedbør har også skapt utfordringer for folk i Salzburg-regionen i Østerrike, der flere gater er oversvømt og skoler stengt. I Paris er flere av gatene langs Seinen stengt for publikum, da flommen har rammet deler av den franske hovedstaden.

I byen Nemours, 50 kilometer lenger sør, er mange innbyggere blitt evakuert.

Personvernpolicy