Elefanter i reservat kan være utryddet innen 2022

Illustrasjonsfoto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elefantene i viltreservatet Selous i Tanzania kan bli utryddet innen seks år dersom krypskytingen ikke reduseres, advarer Verdens Naturfond.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På 1970-tallet var det 110.000 elefanter i reservatet, som er Tanzanias største, men i dag er det bare 15.000 igjen, og de trues av «kommersiell krypskyting». Selous-reservatet kan miste elefantbestanden innen 2022 om det ikke tas drastiske grep, sier Verdens Naturfond (WWF).

Krypskyttere skyter årlig flere enn 30,000 afrikanske elefanter. Den ulovlige jakten kontrolleres av illegale nettverk. Tanzania er ett av landene som rammes hardest, ifølge ny statistikk, som fastslår at landets elefantbestand falt med 60 prosent i årene 2009-2014.

– Vi kan komme til å se Selous' siste elefanter slaktet av tungt væpnede og godt trente kriminelle nettverk innen 2022, står det i rapporten.

Selous-reservatet er en turistmagnet som genererer rundt 50 millioner kroner i året til Tanzanias økonomi, ifølge WWF. Det 55.000 kvadratkilometer store reservatet ble satt opp på UNESCOs verdensarvliste i 1982. I 2014 ble Selous satt på en overvåkingsliste, fordi det daglig meldes om seks drepte elefanter, tillegg til at gruvedrift og olje- og gassvirksomhet har påvirket miljøet.

WWFs Tanzania-direktør Amani Ngusaru sier Selous' verdi «avhenger av dets store viltbestander og rike økosystemer.»