Meny

Tigre fjernes fra omstridt tempel i Thailand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved et buddhisttempel i Thailand har naturforvaltere begynt å fjerne 137 tigre som munkene anklages for å ha drevet ulovlig oppdrett og handel med.

Tempelet er en populær turistattraksjon i provinsen Kanchanaburi vest i Thailand, og munkene har tidligere søkt om tillatelse til å drive en zoologisk hage, men de har fått avslag.

Tre tigre ble mandag bedøvd og fraktet til et dyresenter et annet sted i landet. Flyttingen av tigrene er ventet å ta en uke, og om lag 1.000 personer er involvert i operasjonen. Tigrene skal fordeles på tre ulike dyresentre.

Naturvernere har kritisert munkene for ikke å ta skikkelig vare på tigrene, men tidligere har munkene motsatt seg forsøk på å fjerne dyrene.

Denne gangen har imidlertid politiet fått rettens medhold til å aksjonere, og natt til tirsdag var det utplassert over 300 vakter ved tempelet for å sikre at ingenting skjedde med tigrene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus