Kvinne tatt av krokodille under kveldsbad

En kvinne kjempet forgjeves for å få dratt venninnen ut av kjeften til en krokodille under et kveldsbad på en strand nordøst i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to venninnene på 46 og 47 år sto med vannet til midjen da en krokodille låste kjevene rundt en av dem ved Thornton Beach i Daintree nasjonalpark i delstaten Queensland. Hendelsen skjedde klokken 22.30 søndag kveld.

Les også: Krokodiller lurer i flomvannet i Australia

– Den overlevende kvinnen har fortalt oss at de begge følte at noe dultet borti dem, da venninnen skrek og ble dratt under vann, sier talsmann Neil Noble i ambulansetjenesten i Queensland.

– 47-åringen forsøkte å ta tak i venninnen og dra henne i sikkerhet, men var ikke i stand til å redde henne, forteller politikonstabel Russell Parker. Kvinnen som overlevde, ble sendt til sykehus og fikk behandling for sjokk og for en skade på armen etter at krokodillen strøk mot henne.

Les også: Mann kastet alligator inn i hamburgerrestaurant

Et helikopter med varmesøkende kamera ble brukt til å lete etter den savnede 46-åringen søndag kveld, men fant ingen spor etter henne. Mandag fortsetter søket til vanns og til lands.

De to kvinnene bodde ikke i nærheten og det er mulig de ikke var klar over at det er godt kjent at det er krokodiller i området, sier Parker. Antall krokodiller i Australia har økt kraftig etter at de ble fredet i 1971.

Les også: Krokodille tok livet av turist i Indonesia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus