Meny

Flom har kostet minst fire liv i Tyskland

Voldsomt regnvær har ført til hundreårsflom i deler av Tyskland, og store mannskaper kjemper mange steder for å holde vannmassene unna, som her i Schwaebisch Gmuend nær Stuttgart. Foto: Michaela Rehle / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire mennesker, blant dem en brannmann, har omkommet i flommen sørvest i Tyskland.

Brannmannen ble tatt av vannmassene da han forsøkte å redde en annen person i Schwäbisch Gmünd, rundt 65 kilometer øst for Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg.

Ordfører Joachim Bläse sier til lokalavisene Gmünder Tagespost at det kort tid før klokken 22 søndag kveld var snakk om en «syndflod» og deretter «et mareritt». Avisen beskriver uværet som det verste på flere tiår i området.

Et annet sted i delstaten, i byen Weissbach, ble en 60 år gammel mann funnet omkommet i et underjordisk parkeringsanlegg.

En 13 år gammel jente, som hadde søkt tilflukt fra det voldsomme regnværet under en jernbanebru Schorndorf, ble truffet av et tog og omkom på stedet, opplyser politiet. En tolv år gammel gutt som var sammen med henne, slapp uskadd fra hendelsen.

Uvær har herjet i Sør-Tyskland over natten og noen steder har fått like mye regn i løpet av en time som de normalt får i løpet av to uker. I distriktet Landshut kom det 67 millimeter nedbør i løpet av en time, opplyste tyske meteorologer mandag morgen.

I Laupheim i Baden-Württemberg er det meldt 100-årsflom og i Neckarsulm sto mandag deler av en Audi-fabrikk under vann, noe som førte til full stans i bilproduksjonen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus