48 drept i kamper i Jemen

48 personer er drept i kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere øst i Jemen, ifølge en militærtjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene ble utløst da Houthi-opprørere og styrker lojale til tidligere president Ali Abdullah Saleh angrep regjeringsstillinger i distriktet Bayhan, sier general Misfer al-Harithi. Distriktet ligger mellom provinsene Shabwa og Maarib.

– Våre styrker klarte å gjenvinne flere stillinger. Kampene førte til at 28 houthier og Saleh-lojalister ble drept, samt 20 fra våre styrker, sier han og oppjusterer tallene fra 39 drepte.

Les også: Minst 45 drept av selvmordsbombere i Jemen

Styrker lojale til president Abedrabbo Mansour Hadi, som støttes av den Saudi-ledede koalisjonen, klarte å drive opprørerne ut av Shabwa og fire andre provinser sør i landet i fjor sommer.

Søndagens kamper blusset opp til tross for en våpenhvile som ble inngått i april.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars i fjor til angrep mot Houthi-militsen i Jemen, som måneden før hadde tatt kontroll over hovedstaden Sana og drevet president Abd-Rabbu Mansour Hadi i eksil. Over 6.400 mennesker er blitt drept i kampene.

Les også: 25 politirekrutter drept i Jemen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus