Meny

Nytt implantat kan hjelpe rusavhengige

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har godkjent det første implantatet som skal hjelpe rusavhengige mot abstinenser og andre symptomer.

Implantatet, som inneholder et syntetisk opioid, er første av sitt slag. Det er på størrelse med en fyrstikk og vil normalt bli plassert under huden i overarmen.

Det er svært mange overdosedødsfall i USA. Heroin og smertestillende medisin førte i 2014 til 28.650 dødsfall, som er det høyeste antallet hittil. Både lovlig forskrevne medikamenter og ulovlige narkotiske stoffer som heroin, står bak rusavhengigheten til om lag 2,5 millioner amerikanere i dag.

Les også: Økning i narkotikautløste dødsfall

Lave doser med buprenorfin fra implantatet skal hjelpe pasienter til å bli kvitt rusavhengigheten. Det skal brukes samtidig som pasienten deltar i et rusprogram og får veiledning.

Det amerikanske legemiddelselskapet Braeburn Pharmaceuticals har utviklet implantatet. Selskapet har bruk mange år på å få godkjent løsningen, og torsdag ga det amerikanske legemiddeltilsynet FDA sin godkjenning.

Les også: Rekordmange amerikanere døde av overdoser

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus