Ti barn skadd i lynnedslag i park i Paris

Foto: Matthieu Alexandre / Afp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lynnedslag har slått ned i en park i Paris. Ti barn og en voksen er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De skadde deltok i en bursdagsfeiring i parken, da det begynte å regne og de søkte ly under et tre. Så slo lynet ned, ifølge avisa Le Parisien. Barna er mellom sju og fjorten år gamle, ifølge avisa.

– Det er for øyeblikket elleve som er skadd. Ti barn og en voksen som var sammen med barna, sier en Vincent Baldini, ansvarlig for sikkerheten i bydelen åttende arrondissement, til fjernsynskanalen iTélé.

Lynnedslaget skjedde i Parc Monceau, som ligger en kilometer fra Triumfbuen nordvest i den franske hovedstaden, i et av byens bedre strøk. Parken, som er populær blant familier som drar på utflukt, ble evakuert etter hendelsen, ifølge France Info.

Et voldsomt uvær har herjet store deler av Frankrike i helgen. Lørdag sendte statsmeteorologene ut et tordenvarsel, som omfattet hele det franske fastlandet. Faren ble imidlertid vurdert som større lenger sør i landet enn Paris.

– Seks av barna trenger akuttbehandling, men vi håper dette går bra, sier Baldini. Han opplyser at barna har fått brannskader og at både ambulansepersonale og brannvesen er på stedet.