Store forsinkelser i flytrafikken i Stockholm

Sverige er igjen rammet av store tekniske problemer i styringen av flytrafikken. Trafikken måtte stanses både ved Arlanda og Bromma lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Fröberg i det svenske luftfartsverket sier at trafikken på søndag vil fungere som normalt, og at lørdagens problemer ikke har sammenheng med den store stansen som rammet svenske flyplasser torsdag 19. mai.

Tekniske problemer i trafikkhåndteringen skapte store forsinkelser på lufthavnen på Arlanda i Stockholm.

Problemet startet ved lunsjtider og ved 18-tiden opplyser det svenske luftfartsverket at de ikke kan si når feilen vil være rettet. Anslagsvis 70 avganger og ankomster er påvirket.

Per Fröberg i det svenske luftfartsverket forsikrer at lørdagens problemer ikke har sammenheng med den store stansen som rammet svenske flyplasser torsdag 19. mai.

– Trafikkhåndteringssystemet fungerer ikke som det skal, sier Per Fröberg i det svenske Luftfartsverket til Aftonbladet.

Hvert fly må tas ned manuelt, og det er stans i alle avganger. Ved 16-tiden sto et stort antall maskiner på bakken.

Torsdag 19. mai ble flytrafikken i store deler av Sverige lammet. Datafeil førte til at deler av luftrommet ble stengt. Flytrafikken kom i gang igjen etter noen timer, men med store forsinkelser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus