Meny

Kim Jong-uns tante og onkel bor i USA

Washington Post har intervjuet Kim Jong-uns tante og onkel, som hoppet av til USA for nesten 20 år siden. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-DPA): En tante og en onkel til Nord-Koreas leder Kim Jong-un hoppet av til USA i 1998 og lever et vanlig middelklasseliv utenfor New York, skriver Washington Post.

Avisen har møtt 60 år gamle Ko Yong Suk og ektemannen Ri Gang, som forteller til avisen at de driver et renseri og har oppdratt barna sine som amerikanere.

Ko tok vare på Kim da han gikk på skole i Sveits og kommer med enkelte personlige avsløringer. Blant annet sier hun at diktatoren er født i 1984 – ikke i 1982 eller 1983, slik det har blitt antatt – og at han som barn var så besatt av basketball at han sov med en ball i sengen.

Les også: Kim Jong-un hyller ny nordkoreansk rakettmotor

Hun sier at de levde som en vanlig familie i Sveits, et familieliv som inkluderte skiferie i Alpene, sommerferie på den franske Rivieraen og besøk til Disneyland utenfor Paris.

– Kim var ingen bråkmaker, men han hadde kort lunte og var ikke særlig tolerant, forteller hun.

Ko og Ri hoppet av i 1998, fordi Kos søster hadde dødelig brystkreft, og de fryktet de ikke ville være nyttige for regimet lenger. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA forhørte dem på en amerikansk militærbase i Tyskland i flere måneder, før de ble sendt til USA. Ekteparet sier de ikke kunne gi CIA den informasjonen organisasjonen ønsket seg, ettersom de «ikke hadde noe med forsvaret å gjøre».

To journalister fra Washington Post intervjuet paret i 20 timer hjemme hos dem, noen timers kjøretur fra storbyen New York. Verken navnene de lever under i USA eller nøyaktig hvor de bor blir oppgitt i artikkelen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus