Sveriges lilleprins døpt i Stockholm

Følg direktesendingen fra Slottskyrkan i Stockholm fra kl. 11.

Prins Oscar gråt på pappas fang idet dåpsseremonien for svenskenes lille prins ble innledet i Slottskyrkan på Stockholms slott. Kronprinsesse Mette-Marit var blant de fem fadderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokken 12 fredag var alle gjestene på plass i Slottskyrkan.

Prins Oscar er det andre barnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel, og han ble døpt i den samme historiske dåpskjolen som storesøster Estelle for fire år siden.

Både hun og kusinen Leonore fikk lov til å hjelpe til med å holde dåpsvannet under seremonien, som gikk ganske rolig for seg selv om hovedpersonen selv ikke virket helt fornøyd.

– Så ønsker vi prins Oscar velkommen som det yngste medlemmet akkurat nå i Guds store familie, sa erkebiskop Antje Jackelén, som forrettet dåpen.

Les også: Sveriges nye prins får navnet Oscar

Sovnet hos mamma

Etter å ha blitt døpt med kildevann fra Öland og løftet opp av presten, fikk den snart tre måneder gamle hovedpersonen komme tilbake til mammas fang, der han sovnet.

Kronprinsesse Mette-Marit har fått æren av å være en av prinsens fem faddere. Oppgaven deler hun blant annet med kronprins Frederik av Danmark, svenske prinsesse Madeleine og den tidligere bandyspilleren Hans Åström, som har vunnet VM-gull tre ganger og er fetteren til prins Daniel.

Senere fredag er det mottakelse og lunsj med familie og en rekke gjester fra inn- og utland, blant dem Sveriges statsminister Stefan Löfven, en rekke svenske partiledere og kongelige fra andre land.

På gjestelisten står også prins Nicolas, prinsesse Leonore, begge barna til prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill, mens to måneder gamle Alexander, sønnen til prins Carl Philip og prinsesse Sophia, måtte bli hjemme.

Les også: Sveriges kronprinsesse har født en gutt

Arkeologisk gave

Når prinsen blir litt større og har lært seg å håndtere en spade, kan han se frem til å delta i en arkeologisk utgraving på Uppåkra i Skåne, Skandinavias størst bosetting under jernalderen. Det er nemlig en av dåpsgavene til prinsen.

I forbindelse med dåpen skal det skytes salutt – 21 skudd – fra kanonene på Skeppsholmen, og selve seremonien ble forrettes av erkebiskop Antje Jackelén, assistert av överhovpredikant biskop Johan Dalman og hovpredikant Michael Bjerkhagen.

Les også : Carl Gustaf fyller 70, men har ingen planer om pensjon

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus