Harde sammenstøt mellom studenter og politi i Chile

Utdanningssystemet i Chile skriver seg fra diktator Augusto Pinochets tid, og studentene krever reformer.
Utdanningssystemet i Chile skriver seg fra diktator Augusto Pinochets tid, og studentene krever reformer. Foto: Rodrigo Garrido / Reuters

Studentprotestene fortsetter i Chile, der opprørspoliti i hovedstaden Santiago møtte tusenvis av demonstranter med tåregass og vannkanoner torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chilenske studenter har holdt en rekke lignende markeringer den siste tiden, i et forsøk på å få president Michelle Bachelet til å gjennomføre en lenge lovet utdanningsreform som blant annet kan gi rett til gratis utdanning.

I Chiles nest største by Valparaíso døde en sikkerhetsvakt etter å ha pustet inn røyk fra bensinbomber nær kongressbygningen lørdag, og tirsdag greide en gruppe demonstranter å ta seg helt inn i regjeringskontorene.

– Vi er lei av å vente, er et av slagordene til studentene.

Torsdag ble det holdt en ny massedemonstrasjon i Santiago, og opprørspoliti tok i bruk både tåregass og vannkanoner for å stanse studentene

Dagens utdanningssystem skriver seg fra tiden da Chile ble styrt av diktatoren Augusto Pinochet, og studentene har i årevis krevd reformer.

En talsmann for studentene, Marcelo Correa, lover at protestene vil fortsette.

– De øker og vil bli enda sterkere. Om de ikke lytter til oss, kommer vi til å gi alt, sier han.

Personvernpolicy