Al-Ahram: Airbus fanget opp signaler fra styrtet fly

Bakkemannskaper på Charles de Gaulle-flyplassen som jobbet med EgyptAir-flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix
Bakkemannskaper på Charles de Gaulle-flyplassen som jobbet med EgyptAir-flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flyprodusenten Airbus skal ha greid å fange opp signaler i havområdet der et EgyptAir-fly styrtet i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Signalene skal stamme fra en av flyets tre nødpeilesendere, innretninger som blir aktivert enten manuelt eller automatisk ved en ulykke, melder det statlige egyptiske nyhetsbyrået Al-Ahram ifølge CNN.

Det er ikke kjent når Airbus skal ha fanget opp signalene, eller om senderen fortsatt befinner seg i eller i nærheten av flyvraket.

Les også: DNA-prøver samlet inn fra EgyptAir-pårørende

Signaler fra slike sendere fanges vanligvis opp av satellitter noen timer etter ulykken, ikke flere dager senere.

Et eventuelt signal vil kunne bidra til å begrense leteområdet til en radius på omtrent 5 kilometer, melder CNN.

Airbus har ifølge Al-Ahram oversendt opplysningene som er innhentet fra senderen til egyptiske myndigheter, som har videreformidlet dem til letemannskapene som forsøker å finne flyet på havbunnen.

Les også: Fransk fartøy på jakt etter spor av EgyptAir-flyet

Det er funnet noen vrakrester fra Airbus A320-flyet som styrtet i havet natt til torsdag 19. mai, på vei fra Paris til Kairo med 66 mennesker om bord.

Leteområdet på mer enn 74 kvadratkilometer ligger halvveis mellom havnebyen Alexandria i Egypt og den greske øya Kreta. Havet er mellom 2.400 og 3.000 meter dypt i området.

Les også: – EgyptAir-fly endret ikke retning før det forsvant

Personvernpolicy