Flyktningleiren ved Idomeni i Hellas er tømt

To gutter ser hvordan en bulldozer fjerner telt fra jernbanesporene under politioperasjonen mot den provisoriske flyktningleiren ved Idomeni nord i Hellas. Foto: Yannis Kolesidis / Reuters / NTB scanpix
To gutter ser hvordan en bulldozer fjerner telt fra jernbanesporene under politioperasjonen mot den provisoriske flyktningleiren ved Idomeni nord i Hellas. Foto: Yannis Kolesidis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den provisoriske flyktningleiren ved grensen til Makedonia nord i Hellas er tømt for folk, opplyser greske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag startet gresk politi å rydde leiren like ved landsbyen Idomeni, samtidig som flyktninger og migranter ble flyttet til offisielle mottakssentre andre steder i Hellas. Rundt 700 politifolk har deltatt i operasjonen. Torsdag ettermiddag erklærte politiet at oppdraget var fullført.

– Vi er ferdige. Det er ingen mennesker igjen, bare telt med ting som tilhører hjelpeorganisasjoner, sier en politimann til nyhetsbyrået AFP.

Minst 783 personer ble torsdag busset ut av leiren, mens om lag 3.000 ble kjørt avgårde tirsdag og onsdag. Mange av dem skal innkvarteres i et nytt mottakssenter i et industriområde utenfor Thessaloniki noen mil unna.

Om lag 8.400 mennesker bodde ifølge offisielle tall i leiren like før evakueringen, men hvor alle de andre beboerne er blitt av, er uvisst. Flere av dem har tilsynelatende etablert nye leire i nærheten, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det ble tidlig sagt at politiet ikke ville bruke makt for å flytte beboerne. I stedet satset man på å overtale dem til å bli med til bedre organiserte leire. Thessaloniki er Hellas' nest største by og ligger noen få mil unna Idomeni. Det nye mottakssenteret er etablert i et nedlagt industriområde.

Personvernpolicy