Meny

Sri Lanka skal lete etter savnede fra krigen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen på Sri Lanka oppretter et kontor som skal forsøke å finne ut hva som hendte med de rundt 20.000 som fortsett er savnet etter borgerkrigen i landet.

– Behovet for et slikt kontor er særlig akutt siden Sri Lanka er et av de land i verden med flest savnede, sier utenriksminister Mangala Samaraweera.

Borgerkrigen mellom tamilene og myndighetene på Sri Lanka pågikk i 26 år og kostet trolig nærmere 100.000 mennesker livet.

Våpenhvilen som ble inngått med bistand fra Norge i 2002, ble kortvarig, og i 2008 innledet regjeringshæren i landet en storoffensiv som ble begynnelsen på slutten for den tamilske LTTE-geriljaen.

Det nye kontoret skal ikke bare granske hva som skjedde med de mange som fortsatt er savnet, men også legge til rette for at de etterlatte kan få erstatning og anledning til å straffeforfølge de skyldige, opplyser Samaraweera.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus