Meny

IMF sier nei til å gi penger til Hellas nå

IMFs leder Christine Lagarde vil ha på plass konkrete løfter om gjeldslettelse for Hellas. Foto: Staff / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale pengefondet (IMF) vil ikke bidra med penger til EUs redningspakke for Hellas nå. En konkret avtale om gjeldslettelse for landet må på plass først.

Natt til onsdag ble de 19 eurolandene enige om nye låneutbetalinger til det gjeldstyngede landet. Men IMF er skeptisk til avtalen som er inngått, siden den greske statsgjelden allerede er på hele 180 prosent av bruttonasjonalproduktet.

– Hellas er i en situasjon der landet trenger en utbetaling, så vi var absolutt villig til å gi oss på noen punkter, sier en IMF-talsmann til AFP etter nattens forhandlinger i Brussel.

Les også: Hellas unngår kollaps – igjen

– Men vi har ikke gitt oss på punktet om at vi må få nødvendige forsikringer om gjeldslettelse før vi går til vårt styre. Forhåpentlig kommer vi dit, sier fondets representant.

En analyse IMF la fram mandag, konkluderer med at landets gjeld bare vil øke de neste 40 årene, mens økonomien vil gå på lavbluss, hvis ikke gjeldslettelser på milliarder av dollar kommer på plass.

Les også: Hellas klar til å tømme provisorisk flyktningleir

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus