Regnvær avblåste miljøalarm i Mexico by

<p>Luftforurensning er et stort problem i den mexicanske hovedstaden. Foto: Edgard Garrido (Reuters / NTB scanpix)</p>
Luftforurensning er et stort problem i den mexicanske hovedstaden. Foto: Edgard Garrido (Reuters / NTB scanpix)

Miljøalarmen gikk for sjette gang i år i Mexico by tirsdag. Kraftig regn og torden gjorde at myndighetene raskt kunne blåse faren over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilparken i Mexico by er utstyrt med klistremerker i ulike farger på registreringsskiltet, og fargen avgjør hvilken hverdag du må la bilen stå. Til enhver tid har en femdel av bilene i storbyen kjøreforbud, men denne andelen dobles automatisk når luftkvaliteten er spesielt dårlig.

Tirsdag var ozoninnholdet i luften over halvannen ganger det tillatte nivå, og myndighetene innførte ekstra restriksjoner. Også flere bensinstasjoner og fabrikker måtte ta en pause og det ble forbudt å brenne flytende og fast brennstoff.

Etter et kraftig regnskyll kunne restriksjonene oppheves ved nitiden om kvelden.

I mars i år gikk miljøalarmen for første gang på over et tiår. Tirsdagens alarm var den sjette i rekken i 2016. Flere biler og sesongvariasjoner i været er årsaken til at luftkvaliteten har vært ekstra dårlig denne våren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus