Den siste «Beatles»-jihadisten identifisert

Det fjerde og siste medlemmet i en gruppe brutale IS-fangevoktere som de vestlige gislene omtalte som «Beatles», er identifisert av amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge rapporter i Washington Post og på Buzzfeed er den fjerde fangevokteren 27 år gamle El Shafee Elsheikh, som vokste opp i London etter at familien flyktet fra borgerkrigen i Sudan da han var fem år gammel.

Gruppens mest kjent medlem var Mohammed Emwazi, kjent i vesten under kallenavnet Jihadi John, som opptrådte i flere videoer der vestlige gisler ble drept med kniv. Emwazi ble drept i et droneangrep i Syria i fjor. Et annet medlem av kvartetten, Aine Davis, er pågrepet i Tyrkia, mens det ikke er kjent hvor Alexanda Kotey befinner seg.

Elsheikhs mor sier til Buzzfeed at sønnen bor i Syria og er i kontakt med enkelte venner og familiemedlemmer, men ikke henne. Hun sier han en gang var en perfekt sønn, før han ble radikalisert i moskeer i Vest-London.

– Den gutten han er nå er ikke min sønn. Det er ikke den sønnen jeg oppdro, sier moren i dag.

Ifølge Buzzfeed har de fire fangevokterne kuttet hodet av syv amerikanske, britiske og japanske gisler, samt 18 medlemmer av den syriske hæren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus