Meny

DNA-prøver samlet inn fra EgyptAir-pårørende

Vrakrester fra det styrtede flyet. Foto: Egypts forsvar (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptiske rettsmedisinere har samlet inn DNA fra pårørende til de omkomne etter EgyptAir-styrten. Målet er å lette identifiseringsarbeidet etter ulykken.

Noen levninger og vrakrester er funnet i Middelhavet, men fortsatt søkes det etter Airbus A320-flyet, de såkalte svarte boksene og de 66 personene som var om bord da flyet forsvant fra radaren og styrtet i havet mens det var på vei fra Paris til Kairo.

Franske og egyptiske myndigheter sier det er for tidlig å si hva som forårsaket ulykken natt til torsdag. Ifølge franske luftfartsmyndigheter sendte flyet ut et automatisk signal som antyder at det var røyk i kabinen og en feil med en kontrollenhet i forkant av at flyet forsvant.

Les også:  Amerikanske kilder: Ingen tegn til eksplosjon i EgyptAir-flyet

Å finne de svarte boksene og levningene etter de omkomne har høyeste prioritet. De pårørende sørger over tapet, men kan foreløpig ikke begrave sine kjære.

EgyptAir sier det har kommet inn kroppsdeler de siste dagene og at det er tatt DNA-prøver av de pårørende for å lette arbeidet med å identifisere levningene.

En miniubåt er satt inn i søket på havbunnen i søket etter svar på hva som skjedde med flygning MS 804. Den franske marinen bistår egyptiske myndigheter i arbeidet. I tillegg til søk under vann, letes det på overflaten, og fra luften har et fransk overvåkingsfly oppdaget flytende gjenstander som kan stamme fra det savnede flyet. Det har vært vanskelige leteforhold, men været er i ferd med å bli bedre.

Les også: 

– EgyptAir-fly endret ikke retning før det forsvant

Røykvarslere slo ut på EgyptAir-flyet

– Flyets svarte bokser er lokalisert

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus