Meny

SR: Löfven ommøblerer regjeringen

Statsminister Stefan Löfven kommer onsdag til å ommøblere den svenske regjeringen, melder Sveriges Radio. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges statsminister Stefan Löfven presenterer onsdag sin nye regjering, etter at to statsråder nylig måtte gå av, melder Sveriges Radio.

Socialdemokraternas koalisjonspartner Miljöpartiet har vært gjennom noen turbulente måneder, og den ene av partiets to ledere, Åsa Romson, ble tidligere i måneden tvunget til å trekke seg.

Les også: Kaplan går av som svensk boligminister

Romson trådte samtidig ut av Löfvens regjering der hun var klima- og miljøminister.

Miljöpartiets boligminister Mehmet Kaplan ble også nylig tvunget til å gå av, etter at det ble kjent at han hadde deltatt i en middag sammen med en høyreekstrem, tyrkiske organisasjon, og at han nektet å håndhilse på en kvinnelig reporter.

Les også: Löfven oppfordrer Sverige til å holde sammen

Ifølge Sveriges Radio kommer Löfven til å kunngjøre en større ommøblering i regjeringen onsdag, ikke bare utpeke etterfølgerne til Romson og Kaplan.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus