Meny

Brexit-advarsel: – Ferien blir dyrere

Ferien blir dyrere om britene går ut av EU, advarer statsminister David Cameron. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europa-ferien blir dyrere om vi går ut av EU, lyder advarselen fra det britiske finansdepartementet.

Departementets beregninger viser at Storbritannia vil oppleve en «umiddelbar og dyp økonomisk rystelse» dersom landet går ut av EU. Men analysen advarer også om mer håndgripelige konsekvenser for britene. Nemlig når de skal på ferie.

Les også: Finansminister med ny Brexit-advarsel

– Kostnaden for en Europa-ferie for fire personer kan stige med 230 pund etter en avstemning om å gå ut av EU, lyder beregningen for en åtte dagens ferie.

Departementets analytikere tar høyde for at verdien på pundet vil falle med 12 prosent etter en utmelding.

– Alt tyder på at verdien av pundet vil falle etter et ut-resultat. Et svakere pund betyr at folks surt ervervede sparepenger ikke rekker så langt på ferie i utlandet, sier statsminister David Cameron i en uttalelse.

Les også: Trump støtter «Brexit»

– Valget det britiske folk står overfor 23. juni, blir stadig klarere: økonomisk sikkerhet ved å bli i EU, eller et sprang ut i det ukjente som kan få prisene til å stige.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus