Cosby må svare for overgrep i retten

Bill Cosby måtte tirsdag møte i Montgomery County Courthouse i Norristown og svare på anklager om seksuelle overgrep han skal ha begått mot en kvinne i 2004. Foto: Reuters / NTB scanpix
Bill Cosby måtte tirsdag møte i Montgomery County Courthouse i Norristown og svare på anklager om seksuelle overgrep han skal ha begått mot en kvinne i 2004. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

78 år gamle Bill Cosby måtte møte i retten i Pennsylvania tirsdag og svare på anklager om at han dopet ned og begikk seksuelle overgrep mot en kvinne for tolv år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrea Constand har i avhør med politiet fortalt hvordan hun ble med hjem til TV-stjernens villa i utkanten av Philadelphia i 2004, der han ga henne tre blå piller som satte henne helt ut. Etterpå skal han ha begått seksuelle overgrep mot henne.

Les også: Cosby fikk ikke stanset overgrepssak

Cosby ble pågrepet i desember i fjor, men slapp varetekt etter å ha betalt 1 million dollar i kausjon.

Constand var selv ikke til stede i retten tirsdag, der advokatene hennes forsøkte å overbevise dommeren om at det foreligger mer enn nok bevismateriale til å reise en overgrepssak mot Cosby.

Les også: Flere kvinner slutter seg til sak mot Bill Cosby

Cosbys advokater bestrider Clonstands versjon av hendelsene i 2004, hevder pillene hun fikk var allergimedisin og at det var snakk om frivillig sex.

Dersom det blir innledet hovedforhandling i saken, og Cosby blir funnet skyldig i det han anklages for, risikerer den en gang så folkekjære komikeren og TV-stjernen opptil ti års fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus