Meny

EU tror på polsk løsning

EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans møtte tirsdag Polens statsminister Beata Szydlo i Warszawa. Foto: Kacper Pempel / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen tror på en løsning på kontroversen rundt Polens grunnlovsdomstol.

– Gitt de positive elementene i dialogen vi har hatt de siste ukene om denne saken, er jeg trygg på at vi beveger oss mot en bærekraftig løsning på problemet, sa Kommisjonens visepresident Frans Timmermans på besøk i Warszawa tirsdag.

Les også: Forsvarssjefen lar Polen styre norsk krigshistorie

Både EU og Europarådet har gitt uttrykk for bekymring for omstridte lovendringer i Polen etter at det nasjonalkonservative partiet PiS kom til makten i fjor. EU-kommisjonen har blant annet innledet en gransking av en endring i den polske grunnlovsdomstolen som gjør det vanskeligere å stoppe nye lovforslag fra regjeringen.

Les også: Polen: – EU har mistet kontakten med virkeligheten

Polske ledere har slett ikke likt kritikken, og mandag anklaget innenriksminister Mariusz Blaszczak Kommisjonen for å ha mistet kontakten med virkeligheten.

Timmermans anla en mer forsonlig tone i Warszawa tirsdag.

– Jeg er enig i at dette er et polsk problem som kun kan finne en polsk løsning, sa han til pressen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus