Meny

– IS ødela russiske helikoptre på flybase i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Satellittbilder viser tilsynelatende omfattende ødeleggelser etter et IS-angrep på en viktig flybase som russerne bruker i Syria.

Det opplyser det amerikanske etterretningsselskapet Stratfor tirsdag. Bildene antyder at hele fire helikoptre og tjue lastebiler ble ødelagt i en rekke branner inne i T4-basen, som også går under navnet Tiyas.

Les også: Opprørsallianse kunngjør offensiv mot IS ved Raqqa

Den ligger strategisk til mellom de to krigsherjede byene Palmyra og Homs, som i dag begge kontrolleres av det russiskstøttede regimet i Syria.

Årsaken til brannene tidligere i mai er ikke bekreftet, men ifølge Stratfor skyldes ødeleggelsene artilleriangrep fra jihadistgruppa IS.

Les også: Minst 148 mennesker drept i IS-angrep i Syria

– Flybasen T4 ble hardt skadd av et artilleriangrep fra Islamsk stat. Fire russiske Mi-24 angrepshelikoptre ser ut til å ha blitt ødelagt, opplyser Stratfor på sitt nettsted.

Russland har ikke kommentert hendelsen, men ifølge et Putin-vennlig nettsted ble helikoptrene brukt både av russiske og syriske styrker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus