Meny

– EgyptAir-fly endret ikke retning før det forsvant

Det er det funnet vrakdeler, levninger og personlige eiendeler på havoverflaten om lag 290 kilometer nord for den egyptiske havnebyen Alexandria. EgyptAir rute MS804 var på vei fra Paris til Kairo da det styrtet i Middelhavet natt til torsdag med 66 mennesker om bord. Foto: Reuters/ NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet i forrige uke, gjorde ingen unormale svinger før det forsvant fra radaren, ifølge en egyptisk tjenestemann.

Tidligere har Hellas' forsvarsminister uttalt at flyet først gjorde en 90 graders sving til venstre før det svingte hele 360 grader til høyre. Deretter skal det ha mistet høyde og forsvunnet fra radaren.

Les også:  Fransk fartøy på jakt etter spor av EgyptAir-flyet

Men nå sier lederen for Egypts statlige navigasjonstjenester for luftfart, Ehab Azmy, at flyet ikke gjorde noen unormale bevegelser før det styrtet. Flyet fløy normalt i 37.000 fots høyde før det forsvant ut av radaren, ifølge Azmy.

– Opplysningen innebærer at det sås tvil om det grekerne sier om at flyet plutselig mistet høyde før det forsvant fra radaren, sier Azmy ifølge BBC.

Det er ikke klart hvorfor opplysningene fra gresk og egyptisk hold er forskjellige.

Les også: – EgyptAir-flyger snakket med kontrolltårnet i flere minutter før ulykken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus