Meny

Dansk parti vil ha pepperspray på supermarkedet

En amerikansk politimann bruker pepperspray mot demonstranter i Seattle. Nå vil Dansk Folkeparti at sprayen skal kunne selges i supermarkeder og på bensinstasjoner. Arkivfoto: David Ryder ( Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk Folkeparti foreslår at det skal bli tillatt å selge pepperspray på supermarkeder og bensinstasjoner.

– Jeg synes det er helt rimelig at landets kvinner får mulighet til å forsvare seg, sier justispolitisk talsperson Peter Kofoed Poulsen i Dansk Folkeparti, som ofte beskrives som høyrepopulistisk. Forslaget skal diskuteres i Folketinget tirsdag, og det vil blant annet møte motbør fra Socialdemokraterne, hvor Poulsens motpart mener pepperspray eskalerer volden i stedet for å hindre den.

– Vi skal bekjempe voldtekter. Vår oppgave som politikere er å skape trygghet i nattelivet. Svaret på den oppgaven er ikke å si at kvinner må ha våpen med seg, men å skape trygghet og sikre at færre blir utsatt for overgrep, sier Socialdemokraternes justispolitiske talsperson Trine Bramsen.

Politiforbundet i Danmark har tidligere advart mot å tillate pepperspray, og den advarselen mener Bramsen det er viktig å lytte til.

Danmarks kriminalitetsforebyggende råd bekrefter teorien om at pepperspray vil avle mer vold.

– Jeg kan ikke se noen fordeler med det. Risikoen er svært stor for at det går galt og at pepperspray vil bli brukt i alle mulige sammenhenger hvor det ikke skal brukes, sier forebyggingskonsulent Anders Rasmussen. Han kjøper ikke forslagsstillernes argument om at «pepperspray vil gi borgere som ferdes alene ute om natten, for eksempel unge kvinner, økt trygghet og bedre livskvalitet».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus