Meny

Massegrav i Mexico åpnes

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meksikanske myndigheter begynte mandag å grave opp levningene av 100 uidentifiserte personer myndighetene har begravet i en massegrav i delstaten Morelos.

Etterforskere i heldekkende blå drakter var skjermet av et gult telt mens pårørende til savnede personer og representanter for den nasjonale menneskerettighetskommisjon fulgte med på arbeidet. Skjødesløs praksis ved fellesgraven for uidentifiserte døde ble avslørt da en dommer i fjor beordret at levningene etter en person skulle graves opp og overleveres til slektninger. For å finne levningene var det nødvendig å grave rundt titalls lik pakket inn i plast uten dokumentasjon som knyttet dem til relevante saksdokumenter.

Nå skal det tas DNA-prøver av hvert sett med levninger, med tanke på senere identifisering, og senere skal de døde plasseres i merkede graver.

Les også:  Massegrav funnet i Palmyra

Statsadvokat Javier Perez Duron sier det er satt i gang gransking av hvordan uidentifiserte lik har blitt håndtert og legger til at de som har stått for en uforsvarlig praksis, skal stilles til ansvar.

– Det er et svært viktig og tungt ansvar å telle likene, gi dem en verdig begravelse, ta prøver – som er det aller viktigste – og undersøke om pårørende her eller i andre delstater leter etter en slektning som kan ligge her, sier Perez Duron.

Morelos har, i likhet med nabostatene Guerrero og Mexico, vært åsted for narkorelatert vold og forsvinninger i en årrekke, og enkelte familier håper nå at de endelig kan finne igjen sine kjære. 

Les også:  Én av to overtar brukt grav

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus