Fire klatrere døde på fire dager i Mount Everest

Mount Everest sett fra Solukhumbu-distriktet.
Mount Everest sett fra Solukhumbu-distriktet. Foto: Navesh Chitrakar / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fire fjellklatrere har de siste fire dagene mistet livet under forsøket på å bestige verdens høyeste fjelltopp Mount Everest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det foreløpig siste offeret i årets klatresesong i Nepal ble bekreftet mandag.

– En indisk statsborger brøt sammen i faresonen på vei tilbake etter klatringen. Han klarte seg ikke, sier Gyanendra Shrestha ved turistdepartementet i Nepal.

Ytterligere to indiske klatrere er dessuten meldt savnet rett nedenfor den 8.848 meter høye toppen av Mount Everest.

Lørdag døde en nederlender og en australier i fjellet på grunn av høydesyke. Også en sherpa har mistet livet siden torsdag, melder CNN.

Ekspedisjoner på Mount Everest ble innstilt i 2014 etter at 16 sherpaer døde i et stort snøskred. Året etter mistet 19 fjellklatrere livet da Everest Base Camp ble truffet av et skred utløst av det store jordskjelvet som rammet Nepal med en styrke på 7,8. Det førte til at alle ekspedisjonene det året ble stanset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 289 utlendinger og 400 nepalere prøver i vår å bestige Mount Everest. Sesongen for den farlige ferden til toppen går vanligvis bare over noen få dager i mai, når været er gunstigst.

Turistmyndighetene opplyser mandag at en rekke klatrere også er blitt rammet av frostskader, noe som er vanlig for dem som tar turen opp på verdens høyeste fjell.