Meny

Fire klatrere døde på fire dager i Mount Everest

Mount Everest sett fra Solukhumbu-distriktet. Foto: Navesh Chitrakar / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire fjellklatrere har de siste fire dagene mistet livet under forsøket på å bestige verdens høyeste fjelltopp Mount Everest.

Det foreløpig siste offeret i årets klatresesong i Nepal ble bekreftet mandag.

– En indisk statsborger brøt sammen i faresonen på vei tilbake etter klatringen. Han klarte seg ikke, sier Gyanendra Shrestha ved turistdepartementet i Nepal.

Ytterligere to indiske klatrere er dessuten meldt savnet rett nedenfor den 8.848 meter høye toppen av Mount Everest.

Lørdag døde en nederlender og en australier i fjellet på grunn av høydesyke. Også en sherpa har mistet livet siden torsdag, melder CNN.

Ekspedisjoner på Mount Everest ble innstilt i 2014 etter at 16 sherpaer døde i et stort snøskred. Året etter mistet 19 fjellklatrere livet da Everest Base Camp ble truffet av et skred utløst av det store jordskjelvet som rammet Nepal med en styrke på 7,8. Det førte til at alle ekspedisjonene det året ble stanset.

Totalt 289 utlendinger og 400 nepalere prøver i vår å bestige Mount Everest. Sesongen for den farlige ferden til toppen går vanligvis bare over noen få dager i mai, når været er gunstigst.

Turistmyndighetene opplyser mandag at en rekke klatrere også er blitt rammet av frostskader, noe som er vanlig for dem som tar turen opp på verdens høyeste fjell.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus