Meny

Ulovlige gullgruver bak kvikksølvutslipp i Peru

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvikksølvutslipp fra illegale gullgruver fører til at både folk og fisk forgiftes i Amazonas-jungelen, mener myndighetene i Peru. De erklærer krisetilstand i elleve distrikter i området.

Tester gjennomført i Madre de Dios-regionen har avdekket kvikksølvforurensing over det høyest tillatte nivået. Det er også målt høye nivåer av kvikksølv hos beboerne i området.

– Det kan føre til alvorlige, kroniske og komplekse helseproblemer, særlig hos barn og gravide kvinner, heter det i en rapport offentliggjort av miljømyndighetene. Rapporten legger skylda for utslippene på «uegnet praksis under ulovlig og uregulert utvinning av gull».

Miljøminister Manuel Pulgar-Vidal sier krisetilstanden innebærer at området vil få forsyninger som omfatter medisinsk hjelp og trygg mat. Myndighetene fraråder også lokalbefolkningen å spise enkelte mallearter som er forurenset av kvikksølv.

– Vi kommer til å lide under konsekvensene av gruveaktiviteten i Madre de Dios de neste 80 år, sier Pulgar-Vidal.

– Vi må ta problemet ved roten og stanse den ulovlige gruvedriften, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus