Fransk fartøy på jakt etter spor av EgyptAir-flyet

Det franske patruljeskipet Enseigne de vaisseau Jacoubet er satt inn i letingen etter spor av EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet. Foto: Stephane Dzioba / Handout / Reuters / NTB scanpix
Det franske patruljeskipet Enseigne de vaisseau Jacoubet er satt inn i letingen etter spor av EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet. Foto: Stephane Dzioba / Handout / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et fartøy fra den franske marinen er satt inn i letingen etter deler av EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er særlig flyets ferdskriver og taleregistrator, de såkalte «svarte boksene», letingen rettes inn mot.

Det 80 meter lange patruljeskipet Enseigne de vaisseau Jacoubet har sonarutstyr ombord som kan oppfatte signalene boksene sender ut etter et havari. Det satt ut fra basen i Toulon fredag med et mannskap på 90 ombord, blant annet politipersonell tilknyttet kystvakten.

Skipet befinner seg nå i leteområdet halvveis mellom havnebyen Alexandria i Egypt og den greske øya Kreta. Havet er mellom 2.400 og 3.000 meter dypt i området. Søkeområdet er på mer enn 74 kvadratkilometer.

Kilder i ledelsen av leteoperasjonen tror det kan bli vanskelig å finne boksene som inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator.

Egypt og Frankrike leder i fellesskap leteoperasjonen som søker etter det savnede flyet. Det er også satt inn en miniubåt i søket.