Meny

Evakuering av kanadiske oljeanlegg opphører

Brannen i Alberta er fortsatt ute av kontroll. Foto: Mark Blinch ( Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble evakueringsordren for flere kanadiske oljeanlegg som var truet av skogbrannen ved Fort McMurray, opphevet.

Det er likevel ikke gitt tillatelse til å gjenoppta produksjonen ved anleggene som har vært evakuert. Tjukk røyk hindrer at arbeidet kan startes igjen. Oljeselskapet Suncor sier et mindre antall ansatte skal være på plass i løpet av mandagen.

Brannene, som har drevet rundt 100.000 beboere i området fra hus og hjem, har hindret produksjon og raffinering av anslagsvis 1,2 millioner fat per dag. Til sammenligning er hele produksjonen på norsk sokkel i overkant av to millioner fat per dag.

Les også: Skogbrannrammede får se sine ødelagte hus i ny app

Provinsregjeringen i Alberta sier brannene fortsatt er ute av kontroll og at de dekker et område på rundt 5.220 kvadratkilometer – litt større enn Akershus fylke – i Alberta og naboprovinsen Saskatchewan.

Regn og synkende temperaturer har hjulpet de rundt 1.880 brannfolkene, 104 helikoptrene og 29 brannflyene som deltar i slokkingsarbeidet.

Les også: Over 80.000 evakuert fra skogbrann i Canada

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus