Cameron: – Tyrkia kan bli EU-medlem i år 3000

– Det ligger ikke i kortene at Tyrkia kommer til å bli EU-medlem med det første, mener den britiske statsministeren David Cameron, her sammen med Tyrkias president Erdogan.
– Det ligger ikke i kortene at Tyrkia kommer til å bli EU-medlem med det første, mener den britiske statsministeren David Cameron, her sammen med Tyrkias president Erdogan. Foto: Ap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Muligens må man vente til år 3000 før Tyrkia kan bli EU-medlem, sier Storbritannias statsminister David Cameron.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ligger ikke i kortene at Tyrkia kommer til å bli EU-medlem med det første. De søkte i 1987. Med den nåværende framgangen vil de trolig være klare til å bli medlem i år 3000, sa Cameron til fjernsynskanalen ITV søndag.

Selv da vil Storbritannia, som alle andre EU-medlemsland, ha mulighet til å legge ned veto, sa Cameron videre.

Les også: Spiegel: Tyrkia sender syke syrere til EU

– Med det nåværende tempoet vil det ta tiår, bokstavelig talt hundrevis av år, før det engang vil være en mulighet å se tyrkerne bli medlem. Selv da, vil vi være i stand til å si nei til dem, sa han.

Cameron ønsker selv at Storbritannia forblir EU-medlem. Han mener britiske EU-motstandere har lite å frykte. Tyrkia kommer ikke til å bli medlem i unionen, selv om britiske EU-motstandere skulle hevde noe annet, mener Cameron.

Les også: Erdogan er vert for verdens humanitære toppmøte

– Storbritannia og ethvert annet land i EU kan legge ned veto for å hindre andre fra å bli medlem, påpekte han søndag. (©NTB)