Meny

Cameron: – Tyrkia kan bli EU-medlem i år 3000

– Det ligger ikke i kortene at Tyrkia kommer til å bli EU-medlem med det første, mener den britiske statsministeren David Cameron, her sammen med Tyrkias president Erdogan. Foto: Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muligens må man vente til år 3000 før Tyrkia kan bli EU-medlem, sier Storbritannias statsminister David Cameron.

– Det ligger ikke i kortene at Tyrkia kommer til å bli EU-medlem med det første. De søkte i 1987. Med den nåværende framgangen vil de trolig være klare til å bli medlem i år 3000, sa Cameron til fjernsynskanalen ITV søndag.

Selv da vil Storbritannia, som alle andre EU-medlemsland, ha mulighet til å legge ned veto, sa Cameron videre.

Les også: Spiegel: Tyrkia sender syke syrere til EU

– Med det nåværende tempoet vil det ta tiår, bokstavelig talt hundrevis av år, før det engang vil være en mulighet å se tyrkerne bli medlem. Selv da, vil vi være i stand til å si nei til dem, sa han.

Cameron ønsker selv at Storbritannia forblir EU-medlem. Han mener britiske EU-motstandere har lite å frykte. Tyrkia kommer ikke til å bli medlem i unionen, selv om britiske EU-motstandere skulle hevde noe annet, mener Cameron.

Les også: Erdogan er vert for verdens humanitære toppmøte

– Storbritannia og ethvert annet land i EU kan legge ned veto for å hindre andre fra å bli medlem, påpekte han søndag. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus